Hälsningar från Helmer

Helmers matte håller på och tränar Helmer för fullt och de är jätteduktiga båda två! Ni som vill följa deras resa kan läsa på http://medsoleniogonen.blogg.se
Jag blir stolt när jag läser hur duktig Helmer är :) Jag kommer följa hans resa med stort intresse :D

Fick detta via mms, Helmer sitter och tittar på Animal PLanet ;)


Hälsningar från Era (f.d Vera)

Har fått lite mms från matte till Era, tiken som hette Vera hos oss. Tänkte bara lägga in dem här så får ni se, matte har godkänt det :)
Hon har det väldigt bra och trivs bra med den andra hunden i familjen, senioren Ruff. :) Era är även med matte på jobbet och charmar både personal och kunder! :)

Här sover hon gott

 

Här myser hon i korgen med Ruff

Denna bild är från samma dag/kväll som Era kom till sitt nya hem



Zaga

Vi är så otroligt nöjda med lilla Zaga. Hon är väldigt väldigt duktig! Lyder relativt bra redan och är lugn och stabil i psyket. Vistelsen i GBG gick jättebra och Zaga har skött sig galant! Inte varit bråkig eller stökig utan lugnt accepterat att hon var på en ny plats och fann sig direkt. Var duktig med Stella, ett barn på 2 år, också. Hoppade inte på henne utan gick mest fram och slicka lite försiktigt. Det är så härligt att se att hon verkar bli så lik mamma Elza i sättet!


Zaga har inga problem med katterna i hushållet. Här ligger hon lugnt bredvid Sisqo när han äter. :)


Göteborg

Zaga har åkt ner till Göteborg över helgen för att hälsa på min bror och hans familj. Har fått rapport om att resan ner gått bra, inga problem alls! Gick även bra att träffa min brorsdotter på 2 år :) Hoppas de får en trevlig helg! Själv är jag kvar i Köping pga att jag ska gå en kurs inom jobbet. Får åka till GBG en annan gång.

Fick ett trevligt samtal från matten till Beda. Hon meddelade att de fortfarande är väldigt nöjda med Beda, att hon är det bästa som hänt dem! Väldigt roligt och värmande att få höra, blir så stolt! :D

Håller på och planerar in en valpträff i slutet på oktober, hoppas så många som möjligt kan komma! :)






Längesen..

Nu var det ett tag sedan bloggen blev uppdaterad. Har varit full rulle både på jobb och fritid så tiden har inte funnits till att sätta sig och skriva och ladda upp bilder. Men nu så :)

Alla valparna har flyttat och fått nya hem. Har pratat med de flesta valpköparna och alla verkar nöjda, skönt! :) Helmer och Ida (F.d Agnes) träffade jag igår när de vaccinerades. BÅda två har växt bra och ser välmående ut. Och båda klarade av vaccinationen bra! :)

Zigne blev köpt av vår granne så henne får vi träffa ofta! Riktigt roligt att kunna följa henne lika bra som den som vi behöll, Azta som numer heter Zaga. Så Zaga och Zigne umgås en hel del! Förra onsdagen började de samma valpkurs hos Hundfocus i Kungsör( www.hundfocus.se ). Och de har även varit ute och upptäckt skogens alla roligheter tillsammans. :)

Zaga är en sådan behaglig valp. Visst är hon busig och hittar på lite otyg men samtidigt väldigt lätt att korrigera och lära rätt. Hon är även lugn och vänlig i sättet och väldigt väldigt lättlärd. Tog inte många minuter förrän hon fattade sitt och ligg :) Men det som hon även är väldigt bra på är att vara orädd, vilket är bra i vissa situationer men väldigt irriterande i andra. Tex när man är ute och rastar henne så bryr hon sig knappt nå om man försvinner och hon vandrar runt själv...lite för självgående där! Så det blir att se till att hon tycker vi är ännu mer roliga och tillslut öva ordentligt på inkallningen.

Nu tänkte jag slänga upp lite blandade bilder, tagna av oss själva och av Zignes matte.


ZAGA


ZIGNE


ZAGA


Mamma ELZA


Mamma ELZA med sina döttrar ZAGA & ZIGNE

Trötta :)


AZTI och ZAGA myser :)


Stora tuggben vill ZAGA ha :)

Ska försöka bli bättre på att uppdatera bloggen :)


Vera flyttar

Idag blev även Vera tingad vilket innebär att alla nio valparna nu har nya hem, eller ja menar åtta eftersom vi behåller en!

På måndag kommer Vera flytta. Kommer bli tomt att bara ha en valp kvar här hemma men samtidigt skönt då man kan lägga all energi på att forma henne och att göra henne till en bra hund/individ.

Signe flyttar

Lilla Signe har nu blivid tingad och kommer att flytta ifrån oss imorgon, söndag. :) Dock flyttar hon inte så långt då det är en granne som har köpt henne :D Kommer bli väldigt roligt att kunna följas åt, ska börja med att gå samma valpkurs. Kursen vi ska gå är en i Kungsör genom Kungsörs Hundfocus, www.hundfocus.se


RSS 2.0