Märkning

När de föddes märkte vi alla valpar genom att måla lite nagellack längst ut på svanstippen...MEN....Elza är en hejjare på att vara mamma och har snart tvättat bort märkningarna. Så idag satte vi på bomullsband på de små, de blev så söta så! :) Bara hoppas att Elza låter det sitta kvar ;)

Imorgon ska vi väga alla igen, intressant att se om de fortsätter öka i vikt. Är inte direkt orolig över att de inte ska ha gjort det då de äter med god aptit HELA tiden :D

Elza verkar må bra också. Har det lite jobbigt med värmen men gillar att pyssla om de små. Är knappt ute alls! Men tvingade med henne på en liten promenad idag iallafall, lite måste hon röra på sig!

Det blir trångt när alla ska äta samtidigt :)


Man blir trött av att kämpa om maten :)


De sover gärna tätt tätt tillsammans. Gärna som här, uppepå varandras huvuden :)




Ibland sover de nos mot nos :)


http://www.youtube.com/watch?v=6CxseWdM4N8

Filmsnuttar på de små


http://www.youtube.com/watch?v=UkfFCwc6Xpc

http://www.youtube.com/watch?v=pFMk0S_FxQY

http://www.youtube.com/watch?v=XbwZwKJQw8I

Duktig mamma

Elza sköter sig alldeles utmärkt, tvättar och diar de små som hon ska. Nu har hon även blivit lite piggare och återhämtat sig en hel del från valpningen. Vill tillochmed busa med oss och andra hunden Azti, men vi håller henne lugn ett tag till :)

Sykonkärlek :)

Mamma Elza har koll på sina små :)

 


Valparna

VID INTRESSE AV VALP KONTAKTA HANNAH PÅ 076-1030026 ELLER [email protected]

Liten presentation av godingarna :) (Bilderna inte så bra då de inte vill vara stilla så länge ;) )


Helmer. Vikt idag 548 gram


Sture. Vikt idag 591 gram. Störst i kullen och livligast :)


Agnes. Vikt idag 545 gram


Asta. Vikt idag 513 gram


Hedvig. Vikt idag 528 gram


Dora. Vikt idag 535 gram


Beda. Vikt idag 477 gram (Gullan, detta är den med rosa svans ;) )


Vera. Vikt idag 554 gram ( tyngsta tiken)


Signe. Vikt idag 468 gram. Minstingen i kullen.

Lite övriga bilder på de små liven ;


Sture som somnat sittandes :)


Gott med mat :)


Valp nr 1 (svart) och 2.











ÄNTLIGEN! :)

Nu har valparna kommit!! Det blev 9 st tillsynes välskapta och friska valpar. :)  2 gula hanar, 4 svarta tikar och 3 gula tikar. Vi har precis döpt och vägt dem, sätter in lite bilder på vardera valp senare. Nu ligger de och diar och myser med mamma Elza.
Elza var en otroligt duktig föderska. Hon började få enstaka krystvärkar igår em vid 16.10, de ordentliga krystvärkarna började vid 17.22 och 19.00 tittade den första lilla valpen fram :) Därefter kom det i genomsnitt en i halvtimmen. Mellan de två sista var det längre tid, ca en timme. Och Elza kämpade tappert på hela tiden, man kan inte vara annat än stolt!

Som sagt, bilder kommer lite senare :)

Väntans tider...

..innebär lååånga dagar! Kan de små inte komma nu! :) Elza håller nog med mig, hon blir trött av att vanka runt med sin stora mage som är full med livliga valpar. Nu ser man tydligt på huden hur de rör sig, ibland får man ordentliga slag i handen när man känner på magen. Kan bara tänka mig hur Elza känner sig!
Vi tar tempen flera ggr per dag nu och väntar tålmodigt på att den ska sjunka ordentligt, vilket är en hint om att valpningen kan starta inom ca 12 timmar. Vi är redo för valparna nu! :)

Elza har blitt riktigt rund om magen, svårt att visa på bild, behövs ses i verkligheten!


På promenad i skogen i april


Kurt tackar för pinnen


Kurt gillar verkligen pinnar :)


Elza

Lite bilder på mamma Elza


Unghund










Kurt

Lite bilder på pappa Kurt












Valplåda

Husse och matte har färdigställt Elza´s valplåda och Elza verkar nöjd :)



Det märks tydligt på Elza nu att hon har många valpar som livar runt i magen. Hon är mer trött, flåsig och har svårt att få ro. Men äter med god aptit gör hon än och har ett gott humör!

Bara en dryg vecka kvar nu..... :D

Viktökning

Elza vägdes idag, har gått upp ytterligare 1,5 kg. Ligger nu på ca 39,5 kg med bara två veckor kvar tills förlossningen :)

Pappa Kurt

Lite bilder på pappa Kurt i yngre dagar :)









Alla har vi våra egna sätt att sova på :)


Mamma Elza fortsätter att växa, dags för vägning idag igen. Uppdatering på vikt senare. Vi har förresten börjat känna fosterrörelser nu! :D

Växande mage..

I helgen har det snickrats ihop en valplåda åt Elza. Den kommer bli väldigt fin, är inte riktigt klar än så bild kommer senare. Men husse och matte har gjort en bra jobb hittills :)

Elza fortsätter att må bra. Är pigg och än så länge villig att gå på en promenader. Men på mornarna är hon lite mer seg än vanligt. Hon har fått börja äta valpfoder nu eftersom de små i magen börjar kräva lite mer. Och det var inga problem alls att byta foder, Elza älskar det nya och äter med stor aptit! Antagligen för att valpfoder har en tendens att ha bättre smaklighet. Fast å andra sidan har Elza aldrig varit knepig när det gäller mat :)
Vi var och vägde henne idag, ca 38 kg så hon ökar sakta men säkert. Syns även på magen att valparna nu börjar bli större. Om ca en vecka kan man börja se fosterrörelser och känna valparna mer :) Ska bli så spännande!
Inte långt kvar nu....






Viktökning

Vägde Elza idag, bara för att ha lite koll. För en vecka sedan vägde hon ca 33 kg, idag vägde hon 36 kg!! Nu börjar de små liven verkligen växa till sig :)




Fina Elza!


RSS 2.0