Bus i utehagen

De blir allt hårdare och elakare i sina lekar med sina syskon.

26:e Juli

Som sagt, tiden går i rasande fart! Det sker nya saker varje dag. Nu springer valparna runt ute i lekhagen och busar som galningar! De gillar också att bitas runt fötterna, vilket inte är roligt! Men man får vara envis och putta bort dem.
I lördags gjorde vi avmaskning nr 2, gick bra. Ingen har blivit dålig på något vis efter det. Väldigt glad att ingen fått diarré eller kräkts!
Avvänjningen går utmärkt. De glufsar i sig valpfodret! Och ingen har heller blivit dålig i magen av det. Elza ger di lite då och då men inte alls så mycket som tidigare, avtar mer och mer. Vid utfodringen, som sker 4 ggr per dag nu, så får vi separera gula och svarta valpar eftersom de gula är mycket mer vilda vid maten, de svarta lite coolare och äter i lugnare tempo.
Eftersom de nu äter mer vanlig mat så blir det desto mer för oss att göra rent! Ca 5 minuter, ibland knappt det, efter att de har ätit så börjar bajsningen :) Alla gör de ifrån sig bra så det blir att plocka en hel del!
Kloklippningen börjar bli mer utmatning nu. De har börjat visa egna viljor och vill inte alltid samarbeta. Vi passar på när de är lite halvslöa får då vill de gärna ligga och mysa i famnen, så då kombinerar vi mys med kloklipp :)

Idag har vi färdigställt alla valpars mappar. En mapp per valp innehållande lite tips och råd, information och bild på föräldrarna, en lista på vad vi har gjort med valparna under deras 8 veckor (ej färdigställd än såklart!), så småningom ska även ett vaccinationsintyg och besiktningsintyg läggas i och sedan ska vi skriva ut lite bilder på varje valp som följer med i mappen. Kommer bli så fint! :)
Annat som följer med valpen vid leverans är en liten filt, visselpipa (som vi haft när det är dags för mat), halsband, koppel och en liten mängd av det valpfoder som vi använder.

I helgen hade vi födelsedagskalas så valparna fick träffa folk i alla olika åldrar, från bebis på 3 månader till pensionär på 79 år. Det gick jättebra! De älskar när folk pysslar med dem, inte ett dugg blyga.

Avslutar med lite bilder från de senaste dagarna ute i valphagen.

Sture spanar

Snart slut på maten, det går undan!

Agnes

De älskar sin madrass

Dora

Vera

Hedvig

 


23:e Juli - 4 veckor gamla!

Hej vad tiden går! Nu har de hunnit bli 4 veckor gamla! Väldigt livliga små krabater och därav inte så villiga att ställa upp snyggt på kort :) Fick ta när de var trötta, därav är bilderna lite "trötta" och mindre bra. Men det finns massa andra bilder i bloggen att ta del av också :)

Helmer. Vikt idag 2204 gram (TINGAD)

Sture. Vikt idag 2538 gram (TINGAD)

Agnes. Vikt idag 2085 gram

Asta. Vikt idag 2330 gram (TINGAD)

Hedvig. Vikt idag 2693 gram

Vera. Vikt idag 2464 gram

Beda. Vikt idag 2022 gram

Dora. Vikt idag 2069 gram

Signe. Vikt idag 2220 gram


Sjuk

Bloggen ligger lite på is nu pga att jag är sjuk och att det inte går att ladda upp några bilder, nåt krångel med sidan. Återkommer så snart jag och sidan frisknat till.

Sova sova sova






Lilla söta Dora


Sture :)


Agnes


Sture ligger uppepå lilla Beda


Hedvig gäspar stort

20:e juli














Det går undan

De utvecklas så snabbt så man knappt hinner med alla deras framsteg. Nu har de börjat äta lite hundmat, det blir inte många uppblötta kulor per dag för vi vill introducera det långsamt så att ingen blir dålig i magen. Alla valparna älskar maten och blir så ivriga när vi ska börja mata dem. Kan vara så att Elzas mjölk inte räcker till ordentligt nu när de kräver så mycket mer energi. Alla valparna har dessutom fått mer eller mindre tänder så jag akn tänka mig att Elza har lite ont när de diar :)
Nu är det alltså full fart på alla, de tumlar runt och busar och upptäcker omvärlden. Riktigt roligt att se deras personligheter växa fram. Än så länge gillar alla att man har en liten mysstund med dem, får se om det håller i sig, kan tänka mig att de inte har lika mycket ro i kroppen för att ligga still och mysa om ytterligare en vecka eller två :)
Så länge vädret är varmt och fint så får de vara ute flera svängar om dagarna. De verkar tycka det både är skönt och roligt att komma ut och busa eller sova i gräset. Mamma Elza tycker verkligen det är skönt att vara ute!
På fredag kommer också pappa Kurt och hälsar på, ska bli kul att se hur han reagerar på de små. Ska även bli roligt att få träffa honom igen, var ett tag sedan nu.


Elza har börjat dia dem ståendes



Gott med vatten blandat med uppblött mat



Vissa visar ingen respekt för matskålen utan traskar rakt över den :)



Går också bra att stå i den :)



 




Lite film


De har fått börja dricka vatten. Här i filmen har de i princip redan druckit upp det som bjöds. Det var vattnet som vi blötte upp maten med, så när det var smaksatt vatten försvann det direkt :)



Efter mat så blir de lite busiga innan de sedan somnar :)


annons

Läs vidare i bloggen för vidare information och bilder på alla de 9 söta valparna och deras föräldrar! Leveransklara under  v.34, då kommer de att vara 8 veckor. Vid leverans är de chipmärkta, vaccinerade och besiktade.Medföljer halsband, koppel, mat, visselpipa och tips & råd.

PRIS: 7000 kr
Vid tingning av valp betalas en handpenning på 1000 kr






Bilder från utomhushagen

Lägger upp lite fler bilder från deras hage utomhus.





























3 veckor

Idag blev valparna 3 veckor gamla :) Tiden går så fort! Idag fick de testa att lapa lite vatten, var måttligt populärt, mammas bröstmjölk var att föredra! De lekte mest med vattnet och svalkade tassarna i det.
Värmen är fortfarande jobbig så de äter och sover mer än tidigare då det var lite svalare. Men under tiden de är vakna så är de mycket mer alerta och busiga. Börjar vandra runt mer självständigt och utforska omvärlden. I helgen ska de få sitt första smakprov av annan mat, får se hur det går. Skriver om det senare i helgen!

Helmer. Vikt idag 1724 gram (TINGAD)

Sture. Vikt idag 1946 gram (TINGAD)

Agnes. Vikt idag 1560 gram

Asta. Vikt idag 1870 gram (TINGAD)

Hedvig. Vikt idag 2052 gram

Dora (smutsig av mjölk :P ) Vikt idag 1670 gram

Beda. Vikt idag 1500 gram

Vera ( Lite mjölk på huvudet :) ) Vikt idag 1835 gram

Signe. Vikt idag 1680 gram



Utomhus

Det fortsätter vara så väldigt varmt så valparna fick igår vara ute en lite längre sväng. Vilket de uppskattade ordentligt, blev en väldig fart på de små benen :)

Här ser vi en stående Beda :)

Mamma Elza tyckte det var skönt att mata valparna ute istället för inne.

Asta sov gott i det gröna :)

Dora längst fram och Vera där bak

Signe försökte ta sig ut från hagen :)

Vera sover gott :)

Sture undersökte en liten leksak :)

Maaaaaaaat :D

 

 

 

 

 

 


Nu börjar de bli busiga :)


Livat vid mat


Fina i halsband

Vi välkomnade verkligen regnet och det svalare vädret igår kväll! Det gjorde att vi kunde få det mycket svalare i valparnas rum, vilket de tyckte mycket om! :) Vi tog även ut dem en sväng på kvällen för att de skulle få lite friskare luft. Var inte många minuter de var ute men de verkade uppskatta det iallafall. Vissa av dem försökte till och med äta lite på gräset.
På dagen badade vi dem också, just för att värmen var otrolig! Man svettades av att bara stå still! Valparna tyckte inte badet var ett dugg läskigt utan de bara njöt! :)
Fick några bilder på valparna med halsbanden, men de är inte så villiga att stå still för fotografering :)


Söta Agnes, en riktig kelgris!



Försökte få en samlad skara men det gick sådär...


Så här ser kopplen och halsbanden ut som valparna får med sig när de flyttar hemifrån.









Krångel

Det är något krångel med min bloggsida, kan inte ladda upp nya bilder. Så bilderna på valparna med sina nya halsband dröjer lite till...

Visar gammalt inlägg igen som info för nya besökare

Här ska jag skriva om Kurt och Elza, som har blivit parade och ska få valpar under midsommarhelgen.

 

Kurt är en väldigt fin Golden Retriever. Han är född i maj 2007. Han är snäll, lugn, stabil, busig och lydig. Kurt är friröntgad i höfter och armbågar.

 

Kurt

 

Elza är en blandras. Hon är 75% Golden Retriever, resten en blandning av Flatcoated Retriever och Schäfer. Hon är född i december 2006. Elza är väldigt snäll, lugn, stabil, bra med barn, lekfull och familjekär. Även hon är friröntgad i höfter och armbågar.

 

Elza

 

Vid intresse av valp kontakta mig på [email protected]


Hett hett

På grund av den otroliga värmen är uppdateringen lite dålig. Vi har fullt sjå med att få valparnas rum svalt och att hålla mamma Elza sval så hon orkar med att dia sina små. Än så länge går det OK men det är tufft för alla parter när det är sådan ihållande värme. Hörde att det eventuellt skulle komma regn ikväll eller imorgon, hoppas det stämmer!

Valparna har iallafall fortsatt och växt, nu är bomullsbanden alldeles för små så de fina halsbanden är påsatta nu, valparna blev så fina så :) Kommer med bilder lite senare ikväll.

2 veckor + 1 dag

Helmer (Tingad). Vikt idag 1354 gram

Sture (Tingad). Vikt idag 1440 gram

 

Agnes. Vikt idag 1260 gram

Asta. Vikt idag 1560 gram

Hedvig. Vikt idag 1590 gram

Vera. Vikt idag 1412 gram

Beda. Vikt idag 1180 gram

Dora. Vikt idag 1239 gram

Signe. Vikt idag 1247 gram

 

Idag har vi, som ni ser ovan, tagit nya bilder och vikter. De fortsätter öka sin vikt bra, vilket vi är mycket nöjda över. Skönt att veta att Elzas mjölk räcker till. Om en vecka ska vi börja introducera annan mat så Elza får lite avlastning. Ska bli intressant att se hur de reagerar på det! :)

 

Idag har vi även avklarat den första avmaskningen. Det gick bra trots spott och fräs från några av valparna. Kan tänka mig att avmaskningsmedlet inte smakade lika gott som Elzas mjölk. Men de svalde ändå och kämpade sig igenom det. Nu sover de gott :)

 

Igår upptäckte vi att de svarta valparna har börjat fått bruna fält på tassarna både fram och bak, väldigt fint! Kanske blir de lite lika mamma Elza i teckningen, vore roligt då hon har väldigt fin teckning! Även mängden päls på alla valparna ökar. De har lurviga öron nu :) Så söta! Dessutom har alla öppnat ögonen nu, även om de inte kände för att visa det på korten :)

 

 

 


Runda och goa :)

Asta är en riktig njutare! :) Gillar när hon får gosa och ligger gärna på rygg som här på bilden. Rund och go :)

Här har vi Hedvig på rygg. Den med lila band är Agnes. Skymtar med huvudet i högra nedre hörn är lilla Beda.

 

 

Det går vilt till när mamma Elza kommer och lägger sig i valplådan :)


Tingade

Båda hanarna är nu tingade men vi har 6 underbara tikar kvar! :)

Mys

Valparna växer och växer, börjar bli trångt bland spenarna hos Elza. Lite gruff och bråk är det också när de försöker ta sig fram :)
Men de är väldigt lugna och gosiga mellan måltiderna :)

Helmer


Asta och Dora (svart)

Signe, Vera och Beda

 


Intresseanmälan

VID INTRESSE AV VALP KONTAKTA HANNAH PÅ 076-1030026 ALT. [email protected]

SE ÄVEN TIDIGARE INLÄGG VIA ARKIV PÅ VÄNSTER SIDA. DÄR FINNS MER BILDER OCH INFORMATION OM FÖRÄLDRARNA KURT OCH ELZA.


Härliga regn!

Vaknade av att det regnar...UNDERBART! Mer fart på de små nu när det är lite svalare. Vi har sett att vissa av dem börjar använda benen mer, det går fort framåt! Snart spricker ögon och öron upp också :) Härliga tider framöver!

Mys med minstingen Beda :)

 

Mamma Elza som 8 veckors valp :)

 

Elza igen med några av syskonen.


Svalare tack!

Det är inte kul för Elza och valparna i denna värme! Valparna orkar knappt äta då de bara vill sova. Vi gör vad vi kan för att de ska ha det svalt men det är inte lätt att kämpa emot denna värme! Så vi önskar lite svalare väder nu så att de kan återhämta sig lite.


Kloklippning

Idag har vi klippt klorna på alla de 9. Gick bra, inte så mycket att klippa nu och klorna är ganska mjuka. Men det är lika bra att hålla efter så att de inte ränner iväg i längd.
Alla valparna verkar må bra och Elza också! :)

Nu har de hunnit blivit 1 vecka gamla så nu lägger jag in lite nya bilder och vikter på dem :)


Asta. Vikt idag 960 gram


Beda. Vikt idag 725 gram


Agnes. Vikt idag 920 gram


Dora. Vikt idag 810 gram


Hedvig. Vikt idag 944 gram


Helmer. Vikt idag 850 gram


Signe. Vikt idag 820 gram


Sture. Vikt idag 860 gram


Vera. Vikt idag 940 gram


RSS 2.0