26:e Juli

Som sagt, tiden går i rasande fart! Det sker nya saker varje dag. Nu springer valparna runt ute i lekhagen och busar som galningar! De gillar också att bitas runt fötterna, vilket inte är roligt! Men man får vara envis och putta bort dem.
I lördags gjorde vi avmaskning nr 2, gick bra. Ingen har blivit dålig på något vis efter det. Väldigt glad att ingen fått diarré eller kräkts!
Avvänjningen går utmärkt. De glufsar i sig valpfodret! Och ingen har heller blivit dålig i magen av det. Elza ger di lite då och då men inte alls så mycket som tidigare, avtar mer och mer. Vid utfodringen, som sker 4 ggr per dag nu, så får vi separera gula och svarta valpar eftersom de gula är mycket mer vilda vid maten, de svarta lite coolare och äter i lugnare tempo.
Eftersom de nu äter mer vanlig mat så blir det desto mer för oss att göra rent! Ca 5 minuter, ibland knappt det, efter att de har ätit så börjar bajsningen :) Alla gör de ifrån sig bra så det blir att plocka en hel del!
Kloklippningen börjar bli mer utmatning nu. De har börjat visa egna viljor och vill inte alltid samarbeta. Vi passar på när de är lite halvslöa får då vill de gärna ligga och mysa i famnen, så då kombinerar vi mys med kloklipp :)

Idag har vi färdigställt alla valpars mappar. En mapp per valp innehållande lite tips och råd, information och bild på föräldrarna, en lista på vad vi har gjort med valparna under deras 8 veckor (ej färdigställd än såklart!), så småningom ska även ett vaccinationsintyg och besiktningsintyg läggas i och sedan ska vi skriva ut lite bilder på varje valp som följer med i mappen. Kommer bli så fint! :)
Annat som följer med valpen vid leverans är en liten filt, visselpipa (som vi haft när det är dags för mat), halsband, koppel och en liten mängd av det valpfoder som vi använder.

I helgen hade vi födelsedagskalas så valparna fick träffa folk i alla olika åldrar, från bebis på 3 månader till pensionär på 79 år. Det gick jättebra! De älskar när folk pysslar med dem, inte ett dugg blyga.

Avslutar med lite bilder från de senaste dagarna ute i valphagen.

Sture spanar

Snart slut på maten, det går undan!

Agnes

De älskar sin madrass

Dora

Vera

Hedvig

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0