Hedvig flyttar

Nu har Hedvig också flyttat till sin nya familj. Hon blev hämtad ikväll och kommer nog få det bra där hon hamnar :) Springa fritt och vara på landet med flera personer omkring sig!

Nu har vi två små busfrön kvar, Vera och Signe! :)


Uppdatering från Beda och Helmer

Nu har vi fått uppdateringar från Bedas och Helmers nya ägare. De verkar sköta sig bra :) Och de nya ägarna verkar nöjda :D

Helmer har flyttat till Köping och ska utbildas till vårdhund, kommer bli så stolt när han klarar sina slutprov, för det kommer han säkerligen att göra :) Å Helmers nya matte meddelar att allt går bra, han sov hela natten och gör sina behov utomhus. Blir alldeles rörd över att han  sköter sig så bra! Ni kan läsa på hennes blogg...medsoleniogonen.blogg.se

Sedan har vi lilla Beda. Hon har flyttat till Riddarhyttan. Fick en videoklipp där hon leker hemma hos sin nya familj. Även där har allt gått bra och de verkar jättenöjda med henne :D

Ska höra av mig till övriga valpköpare senare i veckan, få se hur de går för dem. :)

Dora, Helmer, Sture & Agnes flyttar

Idag är det många av de små som får åka hem till sina nya familjer! Gör lite ont i hjärtat men jag tror att alla kommer få det riktigt bra med sina nya familjer :)

De som ännu inte har någon ny familj är Hedvig, Signe och Vera. Alla 3 är otroligt trevliga tikar! Se vidare i bloggen för mer bilder och info om dem.

Beda flyttar

Nu har Beda blivit hämtad av sin nya familj. Är blandade känslor hos oss. Bra sorgligt att lämna bort henne efter 8 veckor hos oss :( Men samtidigt så tror jag att hennes nya familj kommer bli kanon! Trevliga personer med lång erfarenhet av hundar så det blir bra. Plus att vi kommer höras under uppväxten och ses på ev valpträff. Men en och annan tår föll när hon åkte!


Besiktning

Idag har vi besiktat de små, alla klarade sig igenom det godkända :) Dessutom har de blivit vaccinerade och ID-märkt med chip.
Ingen av valparna reagerade överhuvudtaget på vaccineringen eller chipmärkningen, de var så duktiga!! :)

Imorgon flyttar Beda...

Valppaket

Igår fick vi leverans från Royal Canin med valpfoder och broschyrer. Som ni ser nedan på bilden blev det lite saker. Varje valp kommer få med sig en fin Royal Canin påse innehållande 2 kg valpfoder, rabattkupong på valpfoder, 3 olika broschyrer på tips om hur man ska ta hand om sin hund, en foderkopp, en fleecefilt, en visselpipa och så kopplet som matchar valpens halsband :)

Vi har dessutom satt ihop en egen liten mapp med information om föräldrarna och andra bra tips för framtiden.Gäst i bloggen

Nu är det äntligen min tur att sprida lite nyheter om våra små söta valpar. Mitt namn är Amanda och jag är lillasyster till Hannah. Jag är en av dem här hemma som tillbringar timmar med valparna, de har varit en höjdpunkt för mig denna sommar och därför har man varit med om mycket. Och nu är det dags att få skriva av sig...

Det är otroligt vad tiden går fort. Valparna växer hela tiden och likaså deras personligheter och vilja att utforska världen. Helmer och Beda är dem som oftast vågar sig ut på egna äventyr när vi numer släpper ut dem några gånger per dag utanför hagen och de kan springa fritt på gården. När man väl släppt ner dem utanför hagen springer,skuttar och far de runt som små skott över hela gården, lyckorus i hela den lilla kroppen! För oss som får stå och skåda dessa små söta varelser kan bara le, de är ju helt oemotståndliga!

De älskar att busa runt i de buskar som finns på gården. Där samlas de allihop och springer kors och tvärs igenom för att sedan hoppa på och brotta ner ett syskon. Sedan kommer de ut med kvistar, löv och lera, det tackar vi allt detta regn för! Men samtidigt, lite smuts har aldrig skadat...

Fler saker som valparna ofta tar sig en extra titt på när de springer fritt är stupröret, lekstugan och byggställningen som vi har står frampå huset där vi bygger om vår balkong.  Vera tycker mycket om stupröret och tar ofta sig en titt in med hela huvudet...vi väntar bara på att en dag ett fall av vatten råkar komma ;) Lekstugan tycker de alla om, där kan de klättra bland det lilla staketet och även få vara med och busa när Vildha 2 år är här på besök. Byggställningen var till en början något läskigt, men med tiden är det fler och fler av valparna som smyger sig närmare för att kanske gnaga lite på stolparna, ta ett skutt vid stegen eller helt enkelt bara kolla läget.

Vassa starka tänder har det också skaffat sig. De tycker om att gnaga lite fint på händer, fötter eller även tillochmed i ens hår. Man förstår dem, deras tänder kliar säkert nu när det kommer nya och de gamla så småningom ska bort. Igår fick de nöjet att testa tugga på tuggben. Det verkade vara en hit, de kunde ju tillochmed tugga på samma ben, om inte annat satt de någon och kollade på..haha.  Sture lekte genast "man" och satte benet på sidan i munnen och körde på " Ciggar-stilen", tuffing! Vi har även fortsatt att köra CD-skivan med främmande ljud, och ännu är det ingen valp som reagerat starkt eller som vi märkt har tyckt det varit obehagligt. Det busar på och röjer runt som vanligt! :)

Nu har jag skrivit ett långt inlägg, men hoppas ni kände nöjet att läsa igenom det. Nu, denna vecka växer valparna in sig i " 7-veckors rollen" och det väntas nya härliga stunder och äventyr med dem. Ni får vänta med förväntan! :)6 veckor gamla


Helmer. Vikt idag 4030 gram (TINGAD)


Sture. Vikt idag 4522 gram (TINGAD)


Agnes. Vikt idag 3977 gram (TINGAD)


Asta. Vikt idag 4529 gram (TINGAD)


Hedvig. Vikt idag 4555 gram


Vera. Vikt idag 4376 gram


Beda. Vikt idag 3720 gram (TINGAD)


Dora. Vikt idag 3724 gram


Signe. Vikt idag 3958 gram

Lite filmsnuttar


Vid intresse

Vid intresse av att köpa en valp kontakta Hannah på 076-1030026 alt. hanna_ling@hotmail.com

2 veckor kvar...

...tills valparna är leveransklara.

De växer så det knakar, nu har vi verkligen 9 stycken små hundar springandes omkring på gården. Eller ja, mestadels är de inne i sin valphage men vi har börjat låta dem springa lite mer fritt utanför hagen. Allt för att de ska få uppleva nya saker och växa som individer. Den som är mest framåt är Helmer, han är en riktig liten upptäckare :) Men hans syskon inte är inte långt efter, så vi har en sjå att hålla koll på vart alla är.

Vi har även fått belöning av att vi hanterat dem så mycket. De är alla väldigt kärvänliga och lugna när man håller på med dem. Klippte klorna idag och de låg så lugnt i någons famn medan jag klippte, inte ens en sprattling eller pip!

Utfodringen fortsätter gå bra. De har enorm aptit! :) Magarna har, som tur är, inte krånglat alls utan maten de får verkar funka bra, vi ger dem Royal Canin Maxi Babydog.

Valparna har även fått gått omkring mera fritt inomhus för att vänja sig mer med den miljön. Vi har även tränat olika ljud. Vi har en hel cd-skiva med alla möjliga ljud, pistolskott, fyrverkerier, bilar, vägarbeten, barnlek, skrikande spädbarn m.m. Väldigt bra! Så förhoppningsvis kommer de inte vara rädda för konstiga ljud när de blir äldre!
Vi ska även börja träna lite bilåkning.
Bråk/lek i utehagen


2:a augusti

Hedvig (närmast i bild) och Sture

Signe

Dora

Helmer brottar ner Vera5 veckor

Helmer. Vikt idag 3349 gram

Sture. Vikt idag 3806 gram

Agnes. Vikt idag 3165 gram

Asta. Vikt idag 3609 gram

Hedvig. Vikt idag 3785 gram

Vera. Vikt idag 3542 gram

Beda. Vikt idag 3018 gram

Dora. Vikt idag 3111 gram

Signe. Vikt idag 3305 gram


RSS 2.0