2 veckor kvar...

...tills valparna är leveransklara.

De växer så det knakar, nu har vi verkligen 9 stycken små hundar springandes omkring på gården. Eller ja, mestadels är de inne i sin valphage men vi har börjat låta dem springa lite mer fritt utanför hagen. Allt för att de ska få uppleva nya saker och växa som individer. Den som är mest framåt är Helmer, han är en riktig liten upptäckare :) Men hans syskon inte är inte långt efter, så vi har en sjå att hålla koll på vart alla är.

Vi har även fått belöning av att vi hanterat dem så mycket. De är alla väldigt kärvänliga och lugna när man håller på med dem. Klippte klorna idag och de låg så lugnt i någons famn medan jag klippte, inte ens en sprattling eller pip!

Utfodringen fortsätter gå bra. De har enorm aptit! :) Magarna har, som tur är, inte krånglat alls utan maten de får verkar funka bra, vi ger dem Royal Canin Maxi Babydog.

Valparna har även fått gått omkring mera fritt inomhus för att vänja sig mer med den miljön. Vi har även tränat olika ljud. Vi har en hel cd-skiva med alla möjliga ljud, pistolskott, fyrverkerier, bilar, vägarbeten, barnlek, skrikande spädbarn m.m. Väldigt bra! Så förhoppningsvis kommer de inte vara rädda för konstiga ljud när de blir äldre!
Vi ska även börja träna lite bilåkning.
















Kommentarer
Postat av: Tessan (Helmer)

måste verkligen påpeka erat extremt stora arrangemang och jobb på deras social bit. Alla valparna är otroligt trevliga och är jätte kul att ni verkligen vill ge dem alla en kanon bra start och "utsätter" dem för kommande oljud och saker som de senare kommer träffa på.



Inte ens bland de seriösaste ras-uppfödarna har jag märkt detta otroliga jobb som ni lägger ner på de små liven.



Stort Plus ska ni ha för detta!

2010-08-04 @ 20:19:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0